Güney Kore’deki UNIST Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, elektronik cihazları şarj etme şeklimizi tamamen değiştirebilecek devrim niteliğinde bir teknoloji geliştirdi. Yeni teknoloji sayesinde telefonunuzu cebinizde taşıyarak şarj etmeniz mümkün olabilir. Elektriksel Rezonans (ERWPT) tabanlı kablosuz güç iletim sistemi ile yeni teknolojiler artık bilim kurgu değil, gerçeğe dönüşecek.
Yeni nesil kablosuz şarj teknolojisi: Telefonunuz cebinizde şarj olur
Geleneksel manyetik rezonans teknolojisini (MRWPT) kullanan kablosuz şarj sistemlerinin aksine, bu yeni sistem, elektrik yüklerinin tek kutuplu özelliklerinden yararlanıyor. Bu yaklaşım, hassas cihaz hizalaması gerektiren eski sistemlerin en büyük engelini ortadan kaldırır.
Sistem, 2 metre mesafeye %46 verimlilikle 50 watt’a kadar enerji aktarabiliyor. Bu, MIT araştırmacılarının 2007 yılındaki araştırmasını bile aynı mesafede, %40 verimlilikle geride bıraktığı anlamına geliyor. Ayrıca sistem, alıcının konumundan bağımsız olarak tutarlı bir verimlilik sağlayabilir. Bu, bir odada yürürken bile cihazlarınızın şarj edilebileceği anlamına gelir.
Akıllı telefonların yanı sıra bu teknoloji, kişisel cihazların yanı sıra akıllı fabrikalardaki lojistik robotlar ve otomasyon sistemleri için de devrim niteliğindedir. Aynı anda birden fazla cihazı şarj edebilme özelliği sayesinde hem evde hem de iş yerinde büyük kolaylık sunuyor.
Aslında bu, bu yenilikçi teknolojinin kalbidir. açık çift telli bobin Tasarımlı bir verici yapısında yer alır. Bu tasarım elektriksel rezonansı optimize eder ve geleneksel sistemlere kıyasla daha uzun mesafelerde enerji aktarımına olanak sağlar.
Araştırma prestijli İleri bilim Dergide yayımlandı, kısa sürede hayata geçeceğini umuyoruz. Bu teknoloji hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz…