in ,

Antik çağ yapay zeka sayesinde yeniden hayata döndü: işte harika videolar

Antik çağ yapay zeka sayesinde yeniden hayata döndü: işte harika videolar




Antik çağ yapay zeka sayesinde yeniden hayata döndü: işte harika videolar




Tam boyutu görün


Zaman bir nehir gibi akıyor ve biz onun kıyısında durup onun sesini dinliyoruz. Peki ya bu nehre bir tekne indirip geçmişin derinliklerine doğru kürek çekebilseydik? Ya Karayip rüzgarını yüzümüzde hissetmek, Babil sokaklarında kaybolmak, İngiltere’nin ortaçağ kalelerindeki ayak seslerini duymak mümkün olsaydı? işte yapay zeka, Bu hayalin gerçekleşmesini sağlar.

cinaima_films Adını taşıyan Instagram hesabı, antik çağdaki gündelik yaşamı yapay zeka aracılığıyla hayata döndürerek zamanda bir pencere açıyor. Her karesi sanki tarih kitaplarının tozlu sayfalarından çıkmış gibi. Öte yandan bunu yapan şirket, üretken yapay zeka gibi yeni bir girişim. Yapay zekayı kullanarak görsel hikaye anlatımının sınırlarını zorlayan deneysel kısa filmler üreten bağımsız bir stüdyo.

Antik çağ yeniden canlandı

Stüdyo paylaştığı videolarda bizi 1691 yılının Karayipler’ine götürüyor. Burada Karayiplerin günlük yaşamından kesitler sunuluyor, korsanlardan ve gemi savaşlarından bahsediliyor.

Daha sonra Babil’e gidiyoruz. MÖ 600 yılında Babil dünyanın en muhteşem şehirlerinden biriydi. Videoda büyük binalar, tarım, meyve bahçeleri, sokaklardaki günlük yaşam ve su kanalları gibi yapılar yer alıyor.

Diğer video ise İngiltere ile ilgili. 1227’de Orta Çağ İngiltere’si taş kalelerin gölgesinde şekillenen bir hayat sunuyordu. Sazdan yapılmış evler, ellerinde sepetlerle pazara giden köylüler ve yemyeşil doğa yapay zekayı yansıtıyor. Ancak şövalyelerin videoda pek görünmemesi ilginç.

Felsefeciler Atina sokaklarında tartışarak bilimin, sanatın ve felsefenin altın çağına tanıklık ediyorlar. Elbette MÖ 375’teki Yunanistan’dan bahsediyoruz. Yunanistan, yaşamın mermer sütunlardan çıktığı büyük bir medeniyetti.

Mısır’ın bereketli Nil topraklarında hayat bir ritüel gibi akıp gidiyor. Piramitlerin gölgesinde çalışan işçiler, tapınaklarda tütsü yakılmaları, firavunların göksel gücünü hissettiren bir atmosfer… M.Ö. 1300 yıllarında Mısır’da yaşam, tanrılara adanmış bir senfoniydi.

Yapay zeka sayesinde geçmişin kalıntılarını modern bir dokunuşla canlandırıyoruz. Ancak bu süreç her zaman tamamen gerçekçi sonuçlar vermeyebilir. Yapay zeka halüsinasyonları sorunu, bazı detayların gerçeği tam olarak yansıtmamasına veya fantastik unsurların ortaya çıkmasına neden olabilir. Ancak cinaima_films, tarihi olayları ve medeniyetleri yapay zeka ve hayal gücüyle harmanlayarak farklı bir bakış açısıyla yeniden değerlendirme fırsatı sunuyor.
























Source link

What do you think?

Video: 750 GB harici sabit sürücü

Chery'nin yeni elektrikli konsepti 1.500 kilometreye kadar menzile sahip olacak!

Chery’nin yeni elektrikli konsepti 1.500 kilometreye kadar menzile sahip olacak!